torstai 21. kesäkuuta 2012

Lumikki-satu aikuisempaan makuun

Eilen oli Finnkinon superpäivä ja leffoja esityksessä normaalia edullisempaan hintaan, joten kävin siskoni kanssa katsomassa elokuvan Lumikki ja metsästäjä (Snow White and the Huntsman, 2012). Kyseessä oli uudistettu ja erilainen versio verrattuna perinteiseen Lumikki-satuun, jonka kaikki varmasti tuntevat, eräänlainen aikuisten versio.

Ilkeä kuningatar (Charlize Theron) on pitänyt Lumikkia (Kristen Stewart) vankina vuosikausia aina siitä asti, kun hän surmasi tytön kuningasisän ja otti valtakunnan hallintaansa. Kuningattarella on taikavoimia, mutta niiden käyttö vanhentaa häntä. Kauneudesta ja nuoruudesta on tullut hänelle pakkomielle, joten kun peili kertoo aikuiseksi kasvaneen Lumikin olevan valtakunnan kaunein, kuningatar haluaa Lumikin pois päiviltä.

Lumikki kuitenkin pääsee karkuun ja yrittää päästä lapsuuden leikkikaverinsa Williamin (Sam Claflin) luo. Kuningatar lähettää karkulaisen perään viinaan menevän metsästäjän (Chris Hemsworth), jonka Lumikki onnistuu voittamaan puolelleen. Arvatenkin edessä on taistelu valtakunnan oikean perillisen ja viekkaan äitipuolen välillä.


Pidin siitä, miten tarina eroaa esimerkiksi Disneyn Lumikki-sadusta, mutta sisältää silti sopivassa määrin myös samoja elementtejä. Tässäkin elokuvassa on esimerkiksi kääpiöitä, mutta hieman erilaisessa roolissa kuin Disney-elokuvassa. Mukana on myös sopivasti maagisia piirteitä minkä lisäksi elokuva on visuaalisesti hieno. Charlize Theron tekee oivan roolisuorituksen ja itse tykkäsin myös tuoreesta kasvosta Chris Hemsworthista metsästäjänä.

Elokuvassa on aika paljon toimintaa ja seikkailua, minkä vuoksi se ei aivan täysin uponnut minuun. Leffan saattoi kuitenkin ihan hyvin katsoa kertaalleen. Superpäivänä on matalampi kynnys lähteä katsomaan sellaisiakin elokuvia, jotka eivät kuulu omalle must see -listalle. Suosittelenkin hyödyntämään näitä päiviä, jos leffassa käynti kiinnostaa, mutta lippujen hinnat lähinnä hirvittävät.

Elokuvalle annan kaksi ja puoli tähteä viidestä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti