perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kenestä isä lapselle?

Tämän viikonlopun leffasatona Vaihtamalla paranee (The Switch, 2010). Dvd:n kannen perusteella odotin taas yhtä keskitason romanttista komediaa, jonka jaksaa katsoa kerran läpi, mutta joka ei muuten jää millään tavalla mieleen. Ennakko-odotukseni olivat oikeastaan todella alhaalla, mutta elokuva onnistui yllättämään positiivisesti ainakin aluksi.

Elokuvan pääosissa ovat parhaat ystävykset Kassie (Jennifer Aniston) ja Wally (Jason Bateman). Kassien biologinen kello tikittää ja hän päättää hankkia lapsen yksin ilman seurustelukumppania. Wally ei ole asiasta samaa mieltä, mutta hänellä ei ole tilanteessa sanavaltaa. Täydellinen luovuttaja Roland (Patrick Wilson) löytyykin pian ja tapauksen kunniaksi järjestetään juhlat. Wally juo itsensä känniin ja saa kuningasidean vaihtaa Rolandin sperman omaansa. 


Seuraavana päivänä Wally ei muista tapahtunutta. Kassie muuttaa pois kaupungista kasvattaakseen lapsensa lähellä perhettään. Ystävykset vieraantuvat toisistaan, kunnes vuosia myöhemmin Kassie muuttaa takaisin mukanaan ihastuttavan outo 5-vuotias Sebastian (Thomas Robinson). Wally tutustuu ystävänsä poikaan, joka muistuttaa häntä vähän liikaa. Jonkin ajan kuluttua hän alkaa epäillä, onko niin ikään kuvioihin palannut Roland sittenkään Sebastianin isä. 
 
Elokuva perustuu kirjailija Jeffrey Eugenidesin novelliin Baster (1996). Tarinan alkuasetelma on yllättävän herkullinen, mutta loppujen lopuksi elokuva on juoneltaan kuitenkin vähän liian tyypillinen romanttinen komedia. Wallyn ja erityisesti Sebastianin henkilöhahmot ovat kuitenkin hauskoja ja heidän suhteensa kehittymistä on kiintoisaa seurata. Juuri sen enempää tarjottavaa elokuvalla ei kuitenkaan valitettavasti ole.  

Elokuvalle annan tähtiä kaksi viidestä.    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti