tiistai 15. toukokuuta 2012

Naisten taisto kaason paikasta

Viikonloppuna tuli katsottua elokuva Morsiusneidot (Bridesmaids, 2011). Odotin elokuvan viihdyttävän enemmän tai vähemmän aivot narikkaan -tyylillä ja juuri tätä sainkin.

Elokuva kertoo kahden naisen, Annien ja Lillianin, ystävyydestä. Naiset ovat tunteneet toisensa jo lapsuudesta asti, joten kun Lillian kertoo kihlautuneensa, hän luonnollisesti valitsee parhaan ystävänsä kaasokseen. Kaksikon väliin kuitenkin kiilaa morsiamen uusi tuttavuus Helen, joka yrittää viedä Annien paikan morsiamen luottonaisena. Annie ei kuitenkaan luovu asemastaan hevillä, joten seurauksena on naisten välinen kiihkeä kilpajuoksu, joka yltää huvittavan naurettaviin käänteisiin asti. 

Koska elokuva kertoo etupäässä hääjärjestelyistä, odotin etukäteen katsovani lähinnä romanttista komediaa. Elokuvan edetessä kuitenkin kävi selväksi, että kyseessä on pikemminkin kresikomedia ja naisille suunnattu versio Kauhea kankkunen -elokuvista. Elokuva ei yltänyt esikuvansa tasolle, mutta jaksoi silti viihdyttää loppuun asti. Ja jotain kertoo myös se, että avomiehenikin piti elokuvasta, joten pelkästään naisten silmille sopivaksi elokuva ei rajoitu.  Kaiken kaikkiaan elokuva on onnistunut komediapätkä, joka jaksaa kiinnostaa yhden katselukerran oikein hyvin, muttei ehkä enää toista kertaa. 

Morsiusneidot-elokuvalle annan kolme tähteä viidestä.    

2 kommenttia:

  1. Minun makuuni tämä oli liian höttöinen, vaikkakin välillä onkin mukavaa rentoutua hieman kevyemmän elokuvan parissa.

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään eniten katsella juuri amerikkalaisia komediaelokuvia, joskin välillä on kiva katsella muunkinlaisia leffoja.
    Parhaita elokuvia ovat sellaiset, jotka kestävät useita katselukertoja. Tämä elokuva ei yltänyt sille tasolle, mutta kerran jaksoi ihan hyvin katsoa.

    VastaaPoista