maanantai 21. toukokuuta 2012

Naiskolmikon koitos pahan ruumiillistumaa vastaan

Kostajattaret (Platinum, 2009) on brittiläisen Jo Reesen ensimmäinen sooloprojekti kirjailijana. Kirjan sisäkannessa lupaillaan romaanin olevan sopivaa rantalukemista, joten ajattelin sen sopivan viihdyttäväksi ja kepeäksi lomalukemiseksi.


Romaanissa on kolme naispäähenkilöä. Frankie Willis on Puškin-nimisellä loistoaluksella työskentelevä nuori nainen, joka ihastuu komeaan pomoonsa ja jahdin omistajaan Aleksei Rodokoviin. Toinen päähenkilö on Peaches Gold, Los Angelesista käsin omaa seuralaispalvelua pyörittävä maksullinen nainen. Kolmas nainen on Emma Harvey, viisikymppinen englantilainen aristokraatti, joka on tunnettu näky sikäläisissä seurapiireissä.

Romaanin alku on keskinkertaista luettavaa, jossa lukija pääsee tutustumaan kolmeen naispäähenkilöön. Heidän elämänsä näyttävät oleva mallillaan ja jokainen pääsee osaltaan nauttimaan luksuselämästä ja kaikista kyseiseen elämäntyyliin kuuluvista iloista. Juonen edetessä naisten elämät kuitenkin muuttuvat radikaalisti ja selviää, että kaiken takana on sama venäläinen bisnesmies, häikäilemätön Juri Hordinski. Tämä miljardööri on tottunut saamaan kaiken haluamansa välittämättä siitä, ketkä kaikki matkalla jäävät jalkoihin. 

Tässä vaiheessa Frankie, Emma ja Peaches tutustuvat toisiinsa ja päättävät yhdessä kostaa Hordinskille tämän tekemistä julmuuksista. Seuraa monivaiheinen suunnitelma ja ajojahti, joka ei kuitenkaan suju aivan aiotulla tavalla. Poikkiteloin asettuminen yhtä maailman vaikutusvaltaisimpaa miestä vastaan ei ole helppo tai ruusuinen tie ja sen saa kokea myös kirjan naiskolmikko. Kun romaanissa alkaa kunnolla tapahtua, kirjaa ei malttaisi laskea pois käsistään, joten lomaillat venyivätkin Kostajattarien parissa aika pitkiksi.

Annan romaanille neljä tähteä viidestä. Alussa kuvaus naisten elämästä vaikuttaa liian ruusuiselta ja epätodelliselta, mutta juonen edetessä tarina muuttuu oikein viihdyttäväksi ja koukuttavaksi.

   

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti