sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Upea Berliini!

Laitanpa tänne vähän juttua ja joitain kuvia Berliinin reissulta, jolla olin tässä pari viikkoa takaperin. Kyseessä oli ainejärjestömme ekskursio ja matkalla olimme 14 hengen porukalla viisi päivää. Berliini on hyvin värikäs ja monikulttuurinen miljoonakaupunki ja Saksan pääkaupunki, jossa tekemistä riittää laidasta laitaan yötä päivää. Matkalla tutustuimme mm. kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, ohessa muutama kuva.

Fernsehturm eli TV-torni oli helppo maamerkki, jonka mukaan kaupungilla pystyi suunnistamaan.

Berliner Dom eli tuomiokirkko oli mahtava ilmestys ja kupolista oli hienot näkymät kaupungille.

Brandenburger Tor oli niin ikään näyttävä näky varsinkin iltavalaistuksessa.

Berliinin muuri on tietysti myös ohittamaton kohde tämän kaupungin ollessa kyseessä.

Matkalla tuli käytyä myös muutamassa museossa. Pergamonmuseumissa oli näytteillä etupäässä antiikin ajan taidetta Välimeren alueelta ja Lähi-Idästä. Bode-Museumissa puolestaan tutustuimme kirkkotaiteeseen sekä eurooppalaisiin renessanssin aikaisiin veistoksiin ja maalauksiin. Molemmat museot sijaitsevat museosaarella, jolta löytyy nimensä mukaisesti myös monia muita mielenkiintoisia museoita. Kaikissa ei kuitenkaan vajaan viikon reissulla ehtinyt millään vierailla. Edellä mainittujen lisäksi vierailimme myös DDR-museossa ja Museum für Film und Fernsehen -museossa tutustuimme etupäässä saksalaisen elokuvan historiaan. 

Monikulttuurinen Berliini oli myös kulinaristin unelmakaupunki. Ruoka ja juoma oli Suomen hintatasoon nähden sopivan edullista ja erilaisia ja uusia ruokapaikkoja olisi löytynyt vaikka millä mitalla.
Loman suussa sulavin illallinen nautittiin Amaltas-nimisessä intialais-singaporelaisessa ravintolassa hotellimme lähellä Friedrichschainissa. Mangokana oli valehtelematta parasta kanaa, mitä olen eläissäni syönyt.

Italialaisessa ravintolassa maistoin ensimmäistä kertaa elämässä neljän juuston pitsaa. Juustoöverit eivät olleet kaukana, mutta hyvää oli. Jälkiruoaksi vahingossa tilattu grappa taas ei niinkään, saksan kielen taito pääsi hetkellisesti pettämään :P

Matkan aikana piti tietenkin myös päästä herkuttelemaan. Dunkin' Donuts -donitsipaikat ovat suorastaan vallanneet Berliiniin ja siellä suosittelen piipahtamaan, mikäli makeannälkä yllättää. Brandenburgin portin tuntumassa tuli piipahdettua myös Häagen-Dazsilla, missä maistelin mansikkajuustokakku- ja banaani-toffee-jätskejä. Voin suositella! Ystäväni kanssa ostimme myös vihannes- ja hedelmäkojusta tuoreita mansikoita, joihin kuitenkin jouduimme hieman pettymään. Kolme edellistä kesää mansikoita myyneenä olisi pitänyt jo tietää, että suomalaisten mansikoiden vertaisia ei ulkomailta hevillä löydy.

Matkalla täytyy tietenkin myös shoppailla. Berliinissä on loistavat ostosmahdollisuudet, mutta valitettavasti tällä reissulla aika ei riittänyt likimainkaan kaikkien mielenkiintoisten ostospaikkojen koluamiseen. Sen sijaan kävimme ystäväni kanssa kahtena päivänä shoppailemassa Alexanderplatzin tuntumassa sijaitsevassa ostoskeskuksessa Alexassa, joka sekin jo tarjosi "työtä" omiksi tarpeiksi. Tuliaisiakin löytyi.

Kaiken kaikkiaan Berliini on mitä mahtavin kaupunki ja ylitti kaikki odotukseni. Kaupungista tuntui löytyvän kaikkea paitsi kunnollista tanssipaikkaa, jossa olisi päässyt tanssimaan uusimman hittimusiikin tahdissa. Tämän perään paikallinen baarikierrosoppaamme neuvoi menemään Lontooseen :D Joka tapauksessa Berliini on erityisesti nuorison suosima matkakohde, jossa tekemisen puute ei takuulla pääse yllättämään. Voisin lähteä toisenkin kerran milloin vain, sen verran jäi vielä kaupunkia tutkimatta. Jos matkustaminen Berliiniin kiinnostaa, voin mielelläni antaa lisääkin vinkkejä, kysy vain rohkeasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti