sunnuntai 12. elokuuta 2012

In Time

Tänä viikonloppuna taitaa tulla kerralla katsottua kokonaisen kuukauden edestä elokuvia. Siskoni on nimittäin käymässä kylässä ja armottomina leffafaneina viikonlopun aikataulusta on pyhitetty reilusti aikaa useamman leffan katsomiseen. Ensimmäisenä katsoimme tieteistrillerin In Time (2011), jonka pääosissa näyttelevät Justin Timberlake ja Amanda Seyfried. 

Elokuva sijoittuu tulevaisuuteen ja sen perusidea on mielenkiintoinen. Elokuvan maailmassa aika on korvannut rahan valuuttana. Ihmiset lakkaavat ikääntymästä 25-vuotiaina, minkä jälkeen heillä on vuosi elinaikaa jäljellä. Aikaa voi saada lisää tekemällä töitä, ottamalla lainaa tai varastamalla muiden aikaa. Koska aika toimii rahana, elinaika myös vähenee aina kun ostaa ruokaa, maksaa laskuja tai muuta vastaavaa. Maailma on jaettu vyöhykkeisiin ja asuinvyöhyke määräytyy sen mukaan, kuinka paljon henkilöllä on aikaa.

Justin Timberlake esittää slummissa asuvaa Will Salasta, joka pelastaa rikkaan miehen ryösteleviltä minuuttimiehiltä. Vastalahjaksi mies antaa oman aikansa Willille ja päättää oman elämänsä. Kuolleen miehen löydyttyä Williä aletaan etsiä ja häntä syytetään murhasta. Will matkaa rikkaiden aikavyöhykkeelle ja estää pidätyksensä kidnappaamalla rikkaan liikemiehen tyttären Sylvia Weisin (Amanda Seyfried). Yhdessä kaksikko alkaa kapinoida systeemiä vastaan Robin Hood -tyyliin.       

 
Elokuva alkaa kiinnostavasti, mutta jossain vaiheessa pitkittynyt takaa-ajo karkukaksikon kiinnisaamiseksi käy hieman tylsäksi. Perusajatukseltaan elokuva on kuitenkin kiinnostava, joskin samalla hieman pelottava, joten siitä pisteitä käsikirjoittajalle. Leffa oli ihan hyvä yhden kerran katsottavaksi, mutta suosikkilistalleni se ei yllä. Suosittelen elokuvan katsomista tieteisfilmifaneille tai jos erilaiset tulevaisuusskenaariot kiinnostavat. Elokuva saa minulta kaksi ja puoli tähteä viidestä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti